Újburgonya kolbásszal


Hozzávalók: 
1,5 kiló újburgonya, 
4 pár debreceni kolbász, 
zsír, 
kevés só. 

Az újburgonyát  megmossuk, sóval átdörzsöljük, leöblítjük, majd zománctepsibe rakjuk, kissé megsózzuk, zsírt adunk hozzá és forró sütőben szép piros-barnára sütjük. 
Közben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön. 
Mielőtt kész, tíz percre hozzárakjuk a kissé bevagdalt debreceni kolbászokat is. 
A fölösleges zsírt leöntjük. 
Melegen, fejes salátával, vagy egyéb savanyúsággal tálaljuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...