Vajas zöldségtál


Valójában bármilyen zöldségből készíthetjük - ez csak egy alap. Azt rakunk bele, ami kedvünk tartja. Hisz mindenkinek az a finom, amit szeret...

Hozzávalók: 
1/2 kg zöldbab,
1/2 kg zöldborsó, 
1/2 kg burgonya, 
1 kis fej karfiol, 
1 csomó sárgarépa, 
1 db karalábé,  
10-15 dkg vaj, 
só, 
pici bors
kevés víz, 
kevés citromlé. 
 A zöldségeket tisztítjuk, mossuk, feldaraboljuk. 
Nagyobb tűzálló tálba rakjuk. 
Fűszerezzük — adhatunk hozzá néhány szem feketeborsot is. 
A citromlevet a főzővízhez öntjük. 
Ha minden megpuhult, a levét leöntjük és hozzákeverjük a vajat. 
Ha van még idő, akkor pirítsunk rajta picit.
Frissen tálaljuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen