Valójában bármilyen zöldségből készíthetjük - ez csak egy alap. Azt rakunk bele, ami kedvünk tartja. Hisz mindenkinek az a finom, amit szeret...
Hozzávalók:
1/2 kg zöldbab,
1/2 kg zöldborsó,
1/2 kg burgonya,
1 kis fej karfiol,
1 csomó sárgarépa,
1 db karalábé,
10-15 dkg vaj,
só,
pici bors
kevés víz,
kevés citromlé.
A zöldségeket tisztítjuk, mossuk, feldaraboljuk.
Nagyobb tűzálló tálba rakjuk.
Fűszerezzük — adhatunk hozzá néhány szem feketeborsot is.
A citromlevet a főzővízhez öntjük.
Ha minden megpuhult, a levét leöntjük és hozzákeverjük a vajat.
Ha van még idő, akkor pirítsunk rajta picit.
Frissen tálaljuk.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése