Vegyes zöldségleves


Hozzávalók: 
1 kg sertéscsont, 
1 kisebb fej karfiol, 
5 dkg gomba, 
10 kg zöldborsó, 
10 dkg spárga, 
1 csomó zöldpetrezselyem, 
só, 
törött bors, 
pirospaprika, 
1 kanál zsír, 
1 kanál liszt, 
1 adag csipetke tészta. 

 A jól megmosott sertéscsontot kb. másfél óráig főzzük. 
Levét leveses fazékba szűrjük, ebbe tesszük a megtisztított, feldarabolt zöldséget. 
Puhára főzzük. 
Sózzuk, borsozzuk. 
Petrezselymes, paprikás rántással besűrítjük. 
Ha forr, apró galuskákat szaggatunk bele. 
Néhány perc alatt az is megpuhul. 

Csontlé helyett készíthetjük csirkeaprólékkal is. 
Tartalmas egytálétel. 
Gyümölcsöt tálaljunk utána.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata