Zellerkrémleves


Hozzávalók: 
2 nagyobb fej zeller, 
3—4 dkg libazsír, vagy vaj, 
1 db tojás sárgája, 
1 dl tejföl, 
só. 

 A zellert meghámozzuk, megmossuk és sós vízben puhára főzzük. 
Ha túl nagyok a fejek, négyfelé vághatjuk, gyorsabban puhul. 
Kivesszük a főzővízből, áttörjük, vagy mixeljük -  visszarakjuk a levébe. 
Egy tálban a zsírt, tojássárgáját és a tejfölt jó simára kikeverjük és hozzáöntjük a leveshez. 
Rövid ideig lassú tűzön forraljuk. 
Zsírban pirított zsemlekockát vagy meleg sajtos kekszet adunk hozzá.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Kapros dübbencs receptje - egy igazi, magyar tésztaféle

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nyári káposzta savanyítása

Slambuc, ahogy a régiek készítették...