Almával töltött palacsinta


Tetszés szerinti édes palacsintát készítünk s a következő töltelékkel töltjük: 5 darab almát megtisztítunk, szeletekre vágjuk, 12 dkg cukorral, kevés vízzel puhára főzzük,  mixeljük vagy szitán áttörjük.
 1 evőkanál baracklekvárral, 10 dkg tisztított, őrölt mandulával, vagy dióval jól elkeverjük és megtöltjük vele a palacsintákat. 
A palacsintákat most kettévágjuk, végeit reszelt csokoládéba mártjuk, oldalát pedig reszelt, és gyengén porcukrozott dióba forgatjuk.  

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen