Hozzávalók
Nagyjából 1,5 kg birsalma
2 liter víz
só
cukor ízlés szerint
3 db tojás sárgája
2 evőkanálnyi tejföl
7—8 darab birsalmát puhára főzünk és szilán áttörjük, vagy mixeljük.
Utána 2 liter vizet felforralunk, ízesítjük cukorral, sóval.
3 tojásnak a sárgáját összekeverjük 2 kanál tejföllel, majd összekeverjük a pépes birsalmával.
Ezután a masszához hozzáadjuk a kikevert tojásos tejfölt, majd óvatosan, folytonos keverés mellett összekeverjük a cukrozott vízzel.
Egy pillanatra felforraljuk, s már kész is.
Nem szükséges levesbetét hozzá, de ha úgy döntünk mégis adnánk hozzá valamit, akkor finom a picit pirított kiflikocka, vagy karika. Természetesen az, amelyik nem sózott.
Ha gyermek nem eszik belőle, és hétvégén készítjük a feleresztő lé lehet nem 2 liter víz cukor, plusz só, hanem 1 liter víz, 1 liter édes fehérbor, cukor, só. Ütős, de gyerkőcnek nem való.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése