Birsalma leves


Hozzávalók
Nagyjából 1,5 kg birsalma
2 liter víz
cukor ízlés szerint
3 db tojás sárgája
2 evőkanálnyi tejföl

7—8 darab birsalmát puhára főzünk és szilán áttörjük, vagy mixeljük. 
Utána 2 liter vizet felforralunk, ízesítjük cukorral, sóval.
3 tojásnak a sárgáját összekeverjük 2 kanál tejföllel, majd összekeverjük a pépes birsalmával.
Ezután a masszához hozzáadjuk a kikevert tojásos tejfölt, majd óvatosan, folytonos keverés mellett összekeverjük a cukrozott vízzel.
Egy pillanatra felforraljuk, s már kész is. 
Nem szükséges levesbetét hozzá, de ha úgy döntünk mégis adnánk hozzá valamit, akkor finom a picit pirított kiflikocka, vagy karika.  Természetesen az, amelyik nem sózott.
Ha gyermek nem eszik belőle, és hétvégén készítjük a feleresztő lé lehet nem 2 liter víz cukor, plusz só, hanem 1 liter víz, 1 liter édes fehérbor, cukor, só.  Ütős, de gyerkőcnek nem való. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Slambuc, ahogy a régiek készítették...

Nyári káposzta savanyítása

Székely béles recept - erdélyi béles

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...