140-150 éves recept, ő is az édesanyjától tanulta. 10 dkg vajat,
4 tojás sárgáját,
14 dkg porcukrot,
egy csomag vaníliáscukrot habosra keverünk, azután
28 dkg lisztet adunk hozzá, s annyi tejet, hogy galuska tészta sűrűségű legyen.
Majd 4 tojás kemény habját s legvégül
5 gramm szódabikarbónát ,és
1 citrom reszelt héját,
1/2-1 csomag mazsolát,
néhány mandulát felszeletelve adunk hozzá.
Lazán, de alaposan összekeverjük.
Kikent kuglófsütőben szép, világos sárgára sütjük előmelegített, 180 fokos sütőben.
Ha elkészült kiborítjuk, és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
Nagyon régi recept - "néhányszor" már elkészült az idők során.
Egy hétig is eláll akár - feltéve, ha addig marad belőle...
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése