Bona mama kuglófja


140-150 éves recept, ő is az édesanyjától tanulta.  

10 dkg vajat, 
4 tojás sárgáját, 
14 dkg porcukrot, 
egy csomag vaníliáscukrot habosra keverünk, azután 
28 dkg lisztet adunk hozzá, s annyi tejet, hogy galuska tészta sűrűségű legyen.
Majd 4 tojás kemény habját s legvégül 
5 gramm  szódabikarbónát ,és
1 citrom reszelt héját,
1/2-1 csomag mazsolát,
néhány mandulát felszeletelve adunk hozzá.
Lazán, de alaposan összekeverjük.
Kikent kuglófsütőben szép, világos sárgára sütjük előmelegített, 180 fokos sütőben.
Ha elkészült kiborítjuk, és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
Nagyon régi recept - "néhányszor" már elkészült az idők során.  
Egy hétig is eláll akár - feltéve, ha addig marad belőle...

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Egérke, a kanálfánk - fánk kanállal szaggatva