Burgonyás tepertős pogácsa



Hozzávalók
1/2 kg liszt
20-30 dkg krumpli
35 dkg tepertő
2 dkg élesztő
pici tej
1 tojás
1 kanál tejföl

A krumplikat megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk és megfőzzük kicsit sós vízben. 
Ha megfőtt, akkor összetörtjük alaposan, s megvárjuk míg langyoskásra hűl. 
Amint ezzel megvagyunk hozzáadjuk az áttört, vagy darált tepertőt, a pici tejben futtatott élesztőt, a tojást, ekkor sózzuk is - majd az egészet összegyúrjuk.
Megszokott módon hajtogatjuk néhányszor, majd kinyújtjuk jó ujjnyi vastagra, és normál szaggatóval kiszúrjuk. 
Tetejét beirdaljuk, tojással csak kizárólag a tetejét lekenjük, és forró sütőben megsütjük. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen