Cigánypecsenye


Hozzávalók :
 50 deka marhahátszín szeletelve, 
10 deka füstölt szalonna, 
15 deka vöröshagyma, 
2 deci vörösbor, 
10 deka gomba, 
só, 
bors, 
zöldpetrezselyem, 
mustár. 

A szeletelt marhahúst jól kiverjük és bevagdaljuk. 
A szeleteket megsózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük, majd beborítjuk szeletekre vágott füstölt szalonnával, és karikára vágott vöröshagymával. 
Ezután a szeleteket összetekerjük és szorosan összekötözzük. 
A tekercseket forró zsírban megforgatjuk, majd vörös borban puhára pároljuk. 
Végül a visszamaradt lébe pirított gombaszeleteket keverünk, és jól összeforraljuk. 
A hústekercset ferdén felszeletelve, gombás mártással leöntve, burgonyával tálaljuk.

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen