Hozzávalók
1 liter tej
4 tojás sárgája
25 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé lereszelve
2 kávéskanálnyi kakaó
1/2 liter tejszín
1 csokoládé pudingpor
1 liter tejben felfőzzük 4 tojás sárgájával kikeverve a csokoládépudingot 25 dkg cukorral, 20 dkg reszelt csokoládéval, és két kanál kakaóval. Ha van türelmünk jobb eredményt érünk el, ha gőz felett végezzük a műveletet. De rendesen, tűzhelyen felfőzve is ehető lesz.
Ha megfőtt, akkor levesszük a tűzről és lehűtjük vízben.
Míg hűl, addig a tejszínt felverjük, majd lazán a már meghűlt masszához keverjük.
Fémtálba téve fagyasztóba állítjuk.
Ha néha fagyás közben megkeverjük lazább jégkrémet kapunk, hisz a keletkező jégkristályokat megtörjük.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése