Csokoládé jégkrém

 

Hozzávalók
1 liter tej
4 tojás sárgája
25 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé lereszelve
2 kávéskanálnyi kakaó
1/2 liter tejszín
1 csokoládé pudingpor

1  liter tejben felfőzzük 4 tojás sárgájával kikeverve a csokoládépudingot  25 dkg cukorral, 20 dkg reszelt csokoládéval, és két kanál kakaóval. Ha van türelmünk jobb eredményt érünk el, ha gőz felett végezzük a műveletet. De rendesen, tűzhelyen felfőzve is ehető lesz. 
Ha megfőtt, akkor levesszük a tűzről és lehűtjük vízben. 
Míg hűl, addig  a tejszínt felverjük, majd lazán a már meghűlt masszához keverjük.
Fémtálba téve fagyasztóba állítjuk. 
Ha néha fagyás közben megkeverjük lazább jégkrémet kapunk, hisz a keletkező jégkristályokat megtörjük. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Slambuc, ahogy a régiek készítették...

Nyári káposzta savanyítása

Székely béles recept - erdélyi béles

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...