Csokoládé parfé


Hozzávalók: 
1/4 kg reszelt keserű csokoládé, 
40 dkg porcukor, 
4 dl tejszín a parféhoz
3 dl tejszín díszítéshez
1/4 kg cukrozott gyümölcs

A lereszelt csokoládét a porcukorral, és  kevés tejszínnel felolvasztjuk és fölforraljuk. A cukrot olvasztjuk el benne lényegében, és a csokoládéval egyneműsítünk. 
Ha ezzel megvagyunk, akkor kihűtjük. 
Felverjük a tejszínt, és a habot a kihűlt masszához keverjük lazán, óvatosan. 
A végén belekeverjük az apróra felvágott cukrozott - tetszés szerinti gyümölcsöket. 
Ezután jön a fagyasztása mélyhűtőben. 
Lehet úgy is, hogy fémtálba rakjuk az egész masszát, berakjuk a fagyóba, aztán néhány óra múlva - amikor lefagyott az egész - kivesszük, tálaljuk. 
Ha ugyanezt megcsináljuk úgy, hogy fagyás közben néha ránézünk, kivesszük, a fémtál széléről belekaparjuk a masszába a már lefagyott finomságot, s visszarakjuk még tovább dermedni - lazább állagot kapunk a végén.
Ha elértük a kívánt állagot tejszínhabot rakunk a tetejére, vagy mellé. (ha nem akarjuk ennyire turbózni, akkor ez elhagyható)
A parfé bármilyen - nekünk tetsző ízben - elkészíthető. A lényeg az, hogy a fő arányokat próbáljuk meg tartani. 

Fotó: Pixabay


Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen