DIsznótoros leves


Hozzávalók: 
2 szál sárgarépa, 
1 szál gyökér, 
fél fej zeller, 
karalábé, 
néhány levél kelkáposzta, 
1 fej vöröshagyma, 
1 gerezd fokhagyma, 
20 deka sertésmáj, 
20 deka tüdő, 
szív, 
20 deka kolbásztöltelék, 
só, 
bors, 
pirospaprika, 
zsír, 
majoránna, 
liszt, 
zöldpetrezselyem, 
1 deci tejföl, 
citromlé. 

A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és kevés zsíron a finomra vágott hagymával együtt megpirítjuk. 
Rövid lével felengedve puhára pároljuk. 
Közben a májat, a tüdőt és a szívet szintén kockára vágva, enyhén sós, fűszeres vízben puhára főzzük.
 Amikor már minden puha, a belsőséghez keverjük a zöldségeket. 
Zöldpetrezselymes, paprikás rántással  berántjuk, de ne legyen krémleves sűrűségű. 
Megkóstoljuk, utána ízesítjük. 
A kolbásztöltelékből apró húsgombócokat formálunk és a levesbe főzzük. 
Tálaláskor tejfölt, vagy ecetes tormát kínálunk hozzá.

Fotó: Fortepan

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen