Hozzávalók:
2 szál sárgarépa,
1 szál gyökér,
fél fej zeller,
karalábé,
néhány levél kelkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
20 deka sertésmáj,
20 deka tüdő,
szív,
20 deka kolbásztöltelék,
só,
bors,
pirospaprika,
zsír,
majoránna,
liszt,
zöldpetrezselyem,
1 deci tejföl,
citromlé.
A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és kevés zsíron a finomra vágott hagymával együtt megpirítjuk.
Rövid lével felengedve puhára pároljuk.
Közben a májat, a tüdőt és a szívet szintén kockára vágva, enyhén sós, fűszeres vízben puhára főzzük.
Amikor már minden puha, a belsőséghez keverjük a zöldségeket.
Zöldpetrezselymes, paprikás rántással berántjuk, de ne legyen krémleves sűrűségű.
Megkóstoljuk, utána ízesítjük.
A kolbásztöltelékből apró húsgombócokat formálunk és a levesbe főzzük.
Tálaláskor tejfölt, vagy ecetes tormát kínálunk hozzá.
Fotó: Fortepan
Megjegyzések
Megjegyzés küldése