Fagylalttal töltött sárgadinnye


Hozzávalók
Sárgadinnye fagylalthoz - 
1 db - tisztítottan nagyjából fél kilós sárgadinnye
10-15 dkg cukor - ízlés, és a sárgadinnye érettségétől függő mennyiség
2 dl tejszín

2-3 sárgadinnye félbevágva, héját rajta hagyva, magokat kiszedve

szóráshoz
ahány fél dinnyénk van annyi kiskanál tortadra - lehetőleg a keserű csokis fajtából


Kisebbfajta jó sárgadinnyéket kettévágunk, a magját eltávolítjuk és hűtőbe tesszük tesszük.
De lehetőleg jól zárható edénybe, vagy zacskóba lekötve, mert bizony a hűtő egész tartalma átveszi pillanat alatt a szagát, és ízét - az pedig kellemetlen.
 Tálaláskor elővesszük elkészített jégkrémünket, fagylaltunkat, és  megtöltjük vele a dinnye belsejét, majd tetejét (csak a töltött, jégkrém részt) megszórjuk csokoládédarával. 
Ez kiemeli a sárgadinnye csodálatos ízét. 

Sárgadinnye fagylalt
Előveszünk egy egész sárgadinnyét, kettévágjuk mosás után, kiszedjük a belét, felvagdossuk kisebb darabokra, majd mixerrel egyenlősítjük. 
Hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, és elkeverjük.
Az egészet tűzhelyre tesszük, s addig főzzük - rövid idő - míg a cukor felolvad benne.
Ekkor levesszük, s ismét a mixerrel az egészet pépesítjük, majd vagy fagylaltgépbe rakjuk, vagy pedig fémtálba, s berakjuk a fagyasztóba. Időnként kivesszük, és mixerrel simára kavarjuk, majd vissza. Mindaddig ismételjük ezt nagyjából 20-30 percenként, míg a kellő állagot elérjük. 
Ezzel töltjük a sárgadinnyéket.
Ugyanezzel a technikával bármilyen gyümölcsből készíthetünk jégkrémet, de akár csokoládéból is. Persze akkor elég egy tábla csoki hozzá.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen