Finomfőzelék

 


Hozzávalók: 

2 - 3 sárgarépa, 

2 gyenge karalábé, 

1 cs. zöldpetrezselyem

15 deka zöldborsó, 

só, 

bors, 

4 deka zsír, 

6 deka liszt, 

kevés tej, 

zöldpetrezselyem. 

A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Világos rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott petrezselymet, tejjel felöntjük, hozzáadjuk a zöldséghez, sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, jól összefőzzük. 

Ezt is készíthetjük angolosan, az előbbi zöldfélékhez még adhatunk zöldbabot, petrezselymet és néhány szem újburgonyát. 

Citromos, cukros, sós vízben, lassú tűzön főzzük, leszűrjük és olvasztott vajjal tálaljuk. 

Olyan ízletes és kiadós, hogy egy-két tükörtojás is elegendő hozzá és kitűnő vacsora vagy ebéd lehet, amikor minden zöldség kapható, vagy  fagyasztottan is beszerezhetjük. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen