Hozzávalók:
2 - 3 sárgarépa,
2 gyenge karalábé,
1 cs. zöldpetrezselyem
15 deka zöldborsó,
só,
bors,
4 deka zsír,
6 deka liszt,
kevés tej,
zöldpetrezselyem.
A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Világos rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott petrezselymet, tejjel felöntjük, hozzáadjuk a zöldséghez, sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, jól összefőzzük.
Ezt is készíthetjük angolosan, az előbbi zöldfélékhez még adhatunk zöldbabot, petrezselymet és néhány szem újburgonyát.
Citromos, cukros, sós vízben, lassú tűzön főzzük, leszűrjük és olvasztott vajjal tálaljuk.
Olyan ízletes és kiadós, hogy egy-két tükörtojás is elegendő hozzá és kitűnő vacsora vagy ebéd lehet, amikor minden zöldség kapható, vagy fagyasztottan is beszerezhetjük.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése