Hozzávalók
1/4 kg gesztenyepüré
7 dl tejszínhab
2 vaníliáscukor
10 dkg kristálycukor, vagy porcukor a masszához
10 dkg porcukor a tejszínhez
Ezután 10 dkg vaníliás cukorral, melybe raktunk 2 vaníliáscukrot is - jól elkeverjük.
Ekkor 5 deci tejszínből vert, 10 dkg porcukorral édesített kemény habot keverünk hozzá.
Ha van fagylaltgépben fagyasztjuk.
Ha nincs fagylaltgép nem gond, rakjuk fém tálba, és be a fagyasztóba.
Első alkalommal egy óra múlva vegyük ki, kavarjuk át, hogy a szélén lehűlt jégkrémet a masszába keverhessük.
Innentől mind sűrűbben vegyük elő, s keverjük át ismét-ismét. Ezt addig ismételjük, míg azt az állagot nem érjük el vele, amit jégkrémünkkel elterveztünk.
Tálalás előtt felvert tejszínhabbal díszítjük. Esetleg csokiforgácsot is szórhatunk rá.
Nem olcsó, viszont nagyon-nagyon finom.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése