Gesztenyeparfé



Hozzávalók
1/4 kg gesztenyepüré
7 dl tejszínhab
2 vaníliáscukor 
10 dkg kristálycukor, vagy porcukor a masszához
10 dkg porcukor a tejszínhez

25 dkg fagyasztott gesztenyepürét felolvasztva összekeverünk 2 deci tejszínhabbal. 
Ezután 10 dkg vaníliás cukorral, melybe raktunk 2 vaníliáscukrot is -  jól elkeverjük. 
Ekkor 5 deci tejszínből vert, 10 dkg porcukorral édesített kemény habot keverünk hozzá. 
Ha van fagylaltgépben fagyasztjuk.  
Ha nincs fagylaltgép nem gond, rakjuk fém tálba, és be a fagyasztóba.
Első alkalommal egy óra múlva vegyük ki, kavarjuk át, hogy a szélén lehűlt jégkrémet a masszába keverhessük. 
Innentől mind sűrűbben vegyük elő, s keverjük át ismét-ismét. Ezt addig ismételjük, míg azt az állagot nem érjük el vele, amit jégkrémünkkel elterveztünk. 
 Tálalás előtt felvert tejszínhabbal díszítjük. Esetleg csokiforgácsot is szórhatunk rá. 
Nem olcsó, viszont nagyon-nagyon finom.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen