Gyümölcskocsonya


A ribizliből önmagában kiváló gyümölcskocsonyát készíthetünk. 
Nem kell hozzá semmi más segédanyag. 
Ezt a tudásunkat amúgy gyümölcstorta készítésénél is kamatoztathatjuk. 

Hozzávalók: 
2 kiló ribizli, 
20-30 deka kristálycukor, 
2 deci tejszín  - habnak

 A ribizlit megmossuk, leszemezzük és lassú tűzön körülbelül egy óra alatt a saját levében puhára főzzük. Lényegében pároljuk. 
Áttörjük, hozzákeverjük a cukrot, majd visszatéve a tűzre  sűrűre főzzük. 
Tálra,  vagy talpas poharakba szedjük, és hagyjuk kihűlni.
Később hűtőbe rakjuk pár órára, mialatt kiváló kocsonya lesz belőle, s hidegen, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen