A ribizliből önmagában kiváló gyümölcskocsonyát készíthetünk.
Nem kell hozzá semmi más segédanyag.
Ezt a tudásunkat amúgy gyümölcstorta készítésénél is kamatoztathatjuk.
Hozzávalók:
2 kiló ribizli,
20-30 deka kristálycukor,
2 deci tejszín - habnak
A ribizlit megmossuk, leszemezzük és lassú tűzön körülbelül egy óra alatt a saját levében puhára főzzük. Lényegében pároljuk.
Áttörjük, hozzákeverjük a cukrot, majd visszatéve a tűzre sűrűre főzzük.
Tálra, vagy talpas poharakba szedjük, és hagyjuk kihűlni.
Később hűtőbe rakjuk pár órára, mialatt kiváló kocsonya lesz belőle, s hidegen, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése