Normál palacsintát sütünk és lerakjuk a következő töltelékkel:
1 kg túrót szitán áttörünk, vagy más módon pépesítünk, 6 tojás sárgáját, ízlés szerint cukrot és 2 deci fél szemekre vágott fekete, cukros cseresznyét. Ez utóbbit a legvégén keverjük bele lazán.
Ha túl kemény a "krém" lazíthatjuk egy kis tejfellel - igény szerint.
Ezzel a palacsintát egyenként jó vastagon megtöltjük úgy, hogy tortaformába rakjuk. Alulra egy lap, rákenünk, rá a következő lap, majd így tovább.
Ha ezzel megvagyunk, akkor 6 tojásfehérjéből és 24 dkg cukorból kemény habot verünk, majd ezzel bekenjük a torta forma palacsintánkat.
Ekkor már a tortaforma oldalát levettük.
Most az egészet berakjuk a sütőbe, és enyhe tűzön, szépen, lassan szárítjuk.
Tálaláskor fél cseresznyékkel díszítjük.
Még jobb, ha kandírozott gyümölccsel dolgozunk.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése