Habos palacsinta


Normál palacsintát sütünk és lerakjuk a következő töltelékkel: 
1 kg túrót szitán áttörünk, vagy más módon pépesítünk, 6 tojás sárgáját, ízlés szerint cukrot és 2 deci fél szemekre vágott fekete,  cukros cseresznyét. Ez utóbbit a legvégén keverjük bele lazán. 
Ha túl kemény a "krém" lazíthatjuk egy kis tejfellel - igény szerint. 
Ezzel a palacsintát egyenként jó vastagon megtöltjük úgy, hogy tortaformába rakjuk. Alulra egy lap, rákenünk, rá a következő lap, majd így tovább. 
Ha ezzel megvagyunk, akkor 6 tojásfehérjéből és 24 dkg cukorból  kemény habot verünk, majd ezzel bekenjük a torta forma palacsintánkat. 
Ekkor már a tortaforma oldalát levettük.
Most az egészet berakjuk a sütőbe, és enyhe tűzön, szépen, lassan szárítjuk. 
Tálaláskor fél cseresznyékkel díszítjük.
Még jobb, ha kandírozott gyümölccsel dolgozunk. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen