Hagymatokány


Hozzávalók
1 nagy fej hagyma reszelve
10 dkg szalonna
1 evőkanál pirospaprika
só,
1/2 kg apróbb hagyma - nem kell vetőhagyma méretben gondolkodni
1-2 evőkanál paradicsomlé, vagy 1/2-1 evőkanálnyi paradicsompüré
1 db zöldpaprika aprózva
2 dl tejföl

1 fej normál méretű vöröshagymát megtisztítunk, megreszelünk.
 10 dkg kockára vágott, kiolvasztott szalonnán fedő alatt megpirítjuk. 
Meghintjük egy evőkanálnyi piros paprikával, beleadunk fél kiló. megtisztított, héjától megfosztott, aprószemű vöröshagymát úgy tisztítva, hogy szépen egészben maradjanak,  majd kevés vízzel, pár evőkanál paradicsomlével, 1 apróra vágott paprikával üvegesre pároljuk. Közben sózzuk is. 
Ha megfőtt, szép üveges - félrehúzzuk, és lazán belekeverjük a tejfölt. 
A legfinomabb, ha mellé nokedlit készítünk.
S jó hozzá a savanyúság is. 

recept - Harcsa Anna, Szecseleváros)
Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Slambuc, ahogy a régiek készítették...

Nyári káposzta savanyítása

Székely béles recept - erdélyi béles

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...