Hozzávalók
1 nagy fej hagyma reszelve
10 dkg szalonna
1 evőkanál pirospaprika
só,
1/2 kg apróbb hagyma - nem kell vetőhagyma méretben gondolkodni
1-2 evőkanál paradicsomlé, vagy 1/2-1 evőkanálnyi paradicsompüré
1 db zöldpaprika aprózva
2 dl tejföl
10 dkg kockára vágott, kiolvasztott szalonnán fedő alatt megpirítjuk.
Meghintjük egy evőkanálnyi piros paprikával, beleadunk fél kiló. megtisztított, héjától megfosztott, aprószemű vöröshagymát úgy tisztítva, hogy szépen egészben maradjanak, majd kevés vízzel, pár evőkanál paradicsomlével, 1 apróra vágott paprikával üvegesre pároljuk. Közben sózzuk is.
Ha megfőtt, szép üveges - félrehúzzuk, és lazán belekeverjük a tejfölt.
A legfinomabb, ha mellé nokedlit készítünk.
S jó hozzá a savanyúság is.
recept - Harcsa Anna, Szecseleváros)
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése