Halászlé


Hozzávalók: 
1 kisebb ponty, 
1/4 kiló törpeharcsa, 
1/2 kiló belsőség, 
2 darab vöröshagyma, 
2 kanál paradicsompüré, 
2 kanálka piros paprika, 
só. 

A megtisztított halat feldaraboljuk.
 A szeleteket kissé megsózva fazékban félretesszük. 
Az apróhalat, fejeket, belsőségeket egy másik fazékba rakjuk, megsózzuk, felöntjük vízzel. 
Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, pirospaprikát, paradicsompürét.
 Lassú tűzön körülbelül fél óráig forraljuk. Ezután további húsz perc alatt összefőzzük, szintén lassú forralással. 
Szárított cseresznyepaprikát adhatunk mellé.

Fotó: Wikipédia

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata