Hecsedli


Hozzávalók
ahány kiló csipkebogyó
annyi kiló cukor

Csipkebogyót akkor a legjobb szedni, amikor már érte a dér. Ekkor érik igazán.
A jól érett és szép piros csipkebogyót leszedjük, a virágos végét levágjuk, megtörölgetjük tiszta ruhával, ha nagyon koszos, vagy szennyezett akkor gyorsan lemoshatjuk, ellenben utána szikkasszuk - ne legyen vizes.
Utána  forró vízben puhára főzzük. 
Ha megfőtt, szitán jól lecsepegtetjük a vizet róla, majd átnyomtjuk. 
Ez azért fontos, mert belül mag is van, és apró kis szöszök, amik ha a lekvárban maradnak, akkor kicsit torokkaparós lesz.
Az áttört gyümölcsöt megmérjük és ugyanannyi cukorral 1/2 óráig főzzük. 
Még melegen üvegekbe öntjük, lezárjuk és 10 percig gőzöljük.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen