Van az úgy, hogy nincs épp a háznál mérleg - akár elromlott, akár nem is foglalkoztunk eddig az ötlettel.
Egy gyakorlott háziasszony ritkán méricskél dekára, szemre fűszerez, és megszokásból adja hozzá a többi hozzávalót.
Megtanulta élete során, hogy pici eltérésektől nem megy tönkre az étel, a megadott adatok valójában irányadók.
De mi van, ha mérleg nélkül mégis nagyjából pontosak akarunk lenni?
A konyhánkban sok olyan tárgy található, amivel lényegesen pontosabbá tehetjük a saccot.
Egyszerű dolgok - kanál, pohár, csupor...
Nézzük hogyan....!
1 közepes nagyságú tojás súlya 5 -6 deka 1- de erre a súlyra nagyon ritkán van szükség
csapott evőkanál liszt 1 dkg
1 púpozott evőkanál liszt 2 dkg
1/2 liter liszt 30 dkg
1 dl liszt 6 dkg
1 csapott evőkanál kristálycukor 1,5-2 dkg (nem mindegy mekkora a kanál)
1 púpozott evőkanál kristálycukor 3 dkg
1 evőkanál tej 2 dkg
1 csésze tej 25 dkg
1 evőkanál tejföl 2 dkg
1 evőkanál tejszín 1,8 dkg
1 evőkanál túró - rögös 1,5 dkg
1 csapott evőkanál só 2 dkg
1 csapott evőkanál zsír 2 dkg
1 diónyi zsír 2 dkg
1 tojásnyi zsír 5 dkg
1 evőkanál olaj 1,8 dkg
1 csésze víz 25 dkg
1 vizespohár víz 25 dkg
1 vizespohárnyi hab 20 dkg
1 vizespohárnyi rizs 19 dkg
1 vizespohárnyi búzadara (gríz) 17 dkg
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése