Hozzávalók
2 db padlizsán
só
bors
4 kanál olaj
5 cikk reszelt, vagy szétnyomott fokhagyma
1/2 kg lapocka darálva
2 tojás
4 kanál zsemlemorzsa
3 kanál víz
só
bors
és még 2 kanálnyi olaj
Két nagyobb vinetát szokott módon megsütünk, majd lehámozzuk, s fakéssel megvagdaljuk.
Sót, borsot, a négy kanál olajat, 5 gerezd szétnyomott, vagy reszelt fokhagymát keverünk bele, majd beletesszük olajjal kikent tűzálló edénybe.
Ekkor fél kiló húst ledarálunk, összedolgozzuk 2 tojással, 4 kanál zsemlemorzsával, 3 kanál hideg vízzel, sóval, borssal kedvünk szerint.
Apró, maximum diónyi gombócokat formálunk, a vinetára helyezzük, megöntözzük 2 kanál olajjal és sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése