Húsgombócos vineta


Hozzávalók
2 db padlizsán
bors
4 kanál olaj
5 cikk reszelt, vagy szétnyomott fokhagyma
1/2 kg lapocka darálva
2 tojás
4 kanál zsemlemorzsa
3 kanál víz
só 
bors
és még 2 kanálnyi olaj

Két nagyobb vinetát szokott módon megsütünk, majd lehámozzuk,  s fakéssel megvagdaljuk.
Sót, borsot, a négy kanál olajat, 5 gerezd szétnyomott, vagy reszelt  fokhagymát keverünk bele, majd beletesszük olajjal kikent tűzálló edénybe. 
Ekkor fél kiló húst ledarálunk, összedolgozzuk 2 tojással, 4 kanál zsemlemorzsával, 3 kanál hideg vízzel, sóval, borssal kedvünk szerint. 
Apró, maximum diónyi gombócokat formálunk, a vinetára helyezzük, megöntözzük 2 kanál olajjal és sütőben pirosra sütjük. 
Első negyedórában lehet fólia alatt sütni. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Slambuc, ahogy a régiek készítették...

Nyári káposzta savanyítása

Székely béles recept - erdélyi béles

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...