Juhtúrós kremzli


Hozzávalók: 
1 kg burgonya, 
20 dkg liszt, 
1 nagy fej vöröshagyma, 
5 tojás, 
só, 
bors, 
zsír, 
50 dkg juhtúró, 
5 dkg vaj, 
2 dl tejföl. 

 A meghámozott burgonyát nyersen lereszeljük és összedolgozzuk a liszttel, az ugyancsak lereszelt hagymával, a tojásokkal, a sóval és borssal. 
A masszát egy jól kizsírozott tepsibe terítjük, és forró sütőben piros-ropogósra sütjük. 
Forrón, nagy kockákra vágva tálaljuk. 
Az olvasztott vajjal kikevert juhtúrót a kremzli tetejére öntjük. 
Tejfölt kis csuporban tesszük az asztalra, hogy mindenki kedve szerint vegyen belőle.
Kifejezetten laktató étel. - Igaz, manapság olcsónak sem mondható. 

 Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Egérke, a kanálfánk - fánk kanállal szaggatva