Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg liszt,
1 nagy fej vöröshagyma,
5 tojás,
só,
bors,
zsír,
50 dkg juhtúró,
5 dkg vaj,
2 dl tejföl.
A meghámozott burgonyát nyersen lereszeljük és összedolgozzuk a liszttel, az ugyancsak lereszelt hagymával, a tojásokkal, a sóval és borssal.
A masszát egy jól kizsírozott tepsibe terítjük, és forró sütőben piros-ropogósra sütjük.
Forrón, nagy kockákra vágva tálaljuk.
Az olvasztott vajjal kikevert juhtúrót a kremzli tetejére öntjük.
Tejfölt kis csuporban tesszük az asztalra, hogy mindenki kedve szerint vegyen belőle.
Kifejezetten laktató étel. - Igaz, manapság olcsónak sem mondható.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése