Különleges vagdalthús


Hozzávalók
1/2 kg sertéshús darálva
1/2 marhahús darálva 
egy marék zsemlemorzsa
1-2 dl tej
vöröshagyma
bors

töltelék
3 egész tojás
2 zsemle
1-2 dl tej a zsemle áztatásához
1 nagy sárgarépa
1 cs. petrezselyemzöld
egy maréknyi zöldborsó
1/2 karalábé
kis fejecske karfiol

Zsiradék a sütéshez

1/2 kg sertéshúst, 1/2 kg marhahúst ledarálunk és jól összekeverjük.  Hozzáadunk jó egy marék zsemlemorzsát, majd  egy-két dl tejet, attól függően, hogy a húsunk mennyire vizes. Sózzuk. Mivel a hús 1 kg, és mellette vannak a zöldségek is esélyesen legalább 1 evőkanál sóval kell dolgoznunk. 
Szórjuk meg borssal is ízlés szerint, és reszeljünk bele egy vöröshagymát is - majd ezekkel is eldolgozzuk. 
Külön tálban a következő keveréket készítjük: 
3 tojás sárgáját, 2 tejben áztatott kinyomott, szétmorzsolt zsemlét, 3 tojás habját, kevés törött borsot egy nagy szál tisztított, reszelt sárgarépát és nagyon finomra vágott petrezselymet, egy marék zsenge borsót, fél apróra vágott karalábét, és egy pici karfiolt apró rózsákra szedve, és  sót, ízlés szerint, majd jól összekeverjük. 
 Egy zománcozott közepes tepsit zsírozunk,  a darált hús felét szétnyomkodva beletesszük.  rákenjük a sárgarépás-zöldséges keveréket és befedjük a darált hús másik felével. 
Kevés forró zsírt, vagy olajat öntünk rá és szép pirosra sütjük. (A sütés első félórájában jó, ha a vagdaltat fóliával takarjuk) 
Tepsiben szeleteljük fel nem túl forrón, húslapáttal kiszedjük és tálalhatjuk. . 
A saláták jól kiegészítik. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen