Mariska


Hozzávalók
12 dkg cukor
12 dkg darált dió
6 tojásnak a sárgája
6 tojásfehérjének a habja

töltelékhez
12 dkg darált dió
12 dkg porcukor
5 kanál tej, vagy tejszín
alákenni - sárgabarack lekvár

Bevonáshoz
1 tábla csokoládé a bevonásához
10 db fél dió

12 dkg cukrot a 12 dkg darált dióval és a 6 tojásnak a sárgájával alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék habját. 
Lapos tepsiben, sütőpapíron megsütjük.
Ha megsült, és meghűlt, akkor 4 x 4 centis darabokra vágjuk.
Mindegyik darabot megtöltjük az alábbi töltelékkel - 
12dkg darált diót összekeverünk 12 dkg porcukorral, s ehhez adjuk az 5 kanál tejet vagy tejszínt, s ezt a masszát felfőzzük. 
Ha meghűlt ezzel ragasztunk össze 2-2 tésztát, Mégpedig úgy, hogy az egyik darabot krémmel kenjük meg, a másikat vékonyan lekvárral, majd a két lapocskát összetapasztjuk. 
A krémmel összetapasztott darabokat felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd a tetejét fél dióval díszítjük. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen