Hozzávalók
12 dkg cukor
12 dkg darált dió
6 tojásnak a sárgája
6 tojásfehérjének a habja
töltelékhez
12 dkg darált dió
12 dkg porcukor
5 kanál tej, vagy tejszín
alákenni - sárgabarack lekvár
Bevonáshoz
1 tábla csokoládé a bevonásához
10 db fél dió
12 dkg cukrot a 12 dkg darált dióval és a 6 tojásnak a sárgájával alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék habját.
Lapos tepsiben, sütőpapíron megsütjük.
Ha megsült, és meghűlt, akkor 4 x 4 centis darabokra vágjuk.
Mindegyik darabot megtöltjük az alábbi töltelékkel -
12dkg darált diót összekeverünk 12 dkg porcukorral, s ehhez adjuk az 5 kanál tejet vagy tejszínt, s ezt a masszát felfőzzük.
Ha meghűlt ezzel ragasztunk össze 2-2 tésztát, Mégpedig úgy, hogy az egyik darabot krémmel kenjük meg, a másikat vékonyan lekvárral, majd a két lapocskát összetapasztjuk.
A krémmel összetapasztott darabokat felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd a tetejét fél dióval díszítjük.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése