5 kg közepes uborka
1 liter víz
2 púpos evőkanálnyi só
6 mokkáskanál cukor
5 evőkanálnyi mustár
legalább 1 csomag kapor
A megmosott, esetleg kimagozott uborkát forró vízzel leforrázzuk és negyed óráig a vízben állni hagyjuk. Negyed óra múlva szitára szedjük, hogy a víz jól lecsurogjon róla.
Tiszta cseréplábasba 1 liter vizet, 2 tetézett evőkanál sót, 6 mokkáskanálnyi cukrot, vagy ugyanannyi kockacukrot, és 5 evőkanál jó mustárt, néhány szál kaprot jól felforralunk.
A jól lecsepegtetett uborkákat üvegekbe töltjük és a már teljesen kihűtött mustáros lével összekevert ecettel teleöntjük, majd lekötve kamrába állítjuk.
Különleges ízű savanyúság, s lehet a mustár fajtájával is játszani.
Mellesleg nem kell idegenkedni a mustártól benne, hisz régen a legtöbb savanyúságba mustármagot is tettek. Kiváló kiegészítője a savanyúságnak.
Ez a lé nagyjából 5 kiló uborkára biztos hogy elég.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése