Narancs gerinc


Hozzávalók
14 dkg kristálycukor
2 szép, nagy narancs
6 tojás sárgája
14 dkg őrölt mandula
4 tojásnak a habja
3 dkg világos, apró zsemlemorzsa
és az egyik narancs leve (ha nem elég lédús, akkor belerakhatjuk mindkettőt)

14 dkg cukrot, 2 nagy narancs vékonyan hámozott és apró darabokra vágott héját, 6 tojás sárgáját, 14 dkg hámozott és darált mandulát, 4 tojás habját, 3 dkg szitált morzsát és egy narancs levét jól elkeverünk. 
Őzgerinc formában sütjük - a formát előtte kikenjük - és csokoládéval vonjuk be.
Lehetőleg  étcsokoládé legyen. 

 Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen