Nyárson sült hal


A hal pikkelyeit lekaparjuk, beleit kivesszük, s a halat jól megmossuk. 
Kívül, belül jól besózzuk. 
Belsejébe azután egy megfelelő nagyságú füstölt szalonnaszeletet helyezünk el. 
A halat a száján keresztül nyársra húzzuk, ügyelve arra , hogy a belül elhelyezett szalonna szelet is a nyársra kerüljön., átszúrjuk azt is. 
 A kisebb halaknál egyszerű szalonnanyársat, a nagyobb halaknál zsiványpecsenyesütő nyársat (grill nyárs) használunk. 
Sütési idő a hal nagysága szerint: 10—20 perc. A hal gyorsan sül, hamar finom pecsenyénk lesz. 
Ugyanúgy sütjük, mint a szalonnát - forgatjuk is. 
De persze nem a zsírjáért... 😋

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

A tökéletes házi tepertő titka - tepertőt a sütőből

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Szabolcsi krumplis - rongyos lapótya, rongyos lángos

A kalács tészta készítésének tízparancsolata