Parmezános rágcsa


Hozzávalók
12 dkg vaj
12 dkg liszt
12 dkg reszelt parmezán
csipetnyi piros paprika
1 tojásnak a sárgája pici paprikával kikeverve

 A vajat, ugyanannyi lisztet és reszelt parmezánt (de lehet jó kemény más sajt is), késhegynyi piros paprikát alaposan összegyúrunk és rudacskákat formálunk belőle kézzel. 
Tepsibe rakjuk sütőpapírra, és tojás sárgájával-  amibe piros paprikát kevertünk -  megkenjük a őket. 
Forró sütőben hirtelen sütjük, hisz zsíros a tészta,   nem szabad sütés közben kiszárítani.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen