Sajtmártás


Hozzávalók
15 dkg jellegzetes ízű sajt
1/2 liter tej
1/2 citrom leve
1 evőkanál liszt
4 tojásnak a sárgája

A sajtot lereszeljük, majd egy tálba, vagy habüstbe rakjuk. 
Hozzáadjuk fokozatosan a langyoskás tejet, a fél citromnak a levét, egy evőkanálnyi lisztet lazán beleszórunk, sózzuk, picit borsozzuk, és belekeverjük a 4 tojás sárgáját felverve, fellazítva. 
Az egészet jó alaposan összekeverjük, majd főz fölött addig keverjük, míg jó sűrű mártás nem lesz belőle. 
Nagyon-nagyon finom.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen