Hozzávalók
2 dl tej
8 dkg vaj
16 dkg liszt
2 egész tojás
10 dkg sajt
1-2 kávéskanálnyi tejföl
só
tetejére mindegyiknek pici csipetnyi reszelt sajt
zsiradék a tepsi kenéséhez
tojás az esetleges kenéséhez - de ez elhagyható
Krémhez
15 dkg markáns ízű sajt
só
nagyjából 2 dl tej
2 tojás
1 csapott evőkanálnyi liszt
5 dkg vaj
A 2 deci tejet a 8 dkg vajjal és 16 dkg liszttel folytonos keverés közben addig főzzük, míg a kanálról leválik.
Levesszük a tűzről, kihűtjük - majd 2 egész tojást, a 10 dkg reszelt sajtot és 1-2 kávéskanál tejfölt adunk hozzá.
Jól megsózzuk és elkeverjük.
Kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe halmocskákat rakunk, tojás sárgájával megkenjük - ám ez elhagyható - és langyos sütőben sütjük. Fel fognak nőni szépen, ne nyitogassuk a sütőt. Ha barnul kicsit, esélyesen akkor lesz jó.
Sütés után megvárjuk hogy kihüljön, gyorsan fog menni - majd ketté vágjuk és a következő krémmel töltjük:
2 dl tejet felforralunk, picit kikeverünk belőle a liszttel, és a két tojással. Ezt aztán sűrűre főzzük, a végén belekavarjuk a vajat is. Megsózzuk, s mikor már kezd hűlni, akkor hozzákavarjuk a 15 dkg reszelt sajtot.
A legvégén megtöltjük vele a fánkokat.
Fotó: Wikipedia
Megjegyzések
Megjegyzés küldése