Sajtos rizs


Hozzávalók
15 dkg rizs
8 dkg vaj
húsleves néhány dl, vagy1 leveskocka - elhagyható
bors
néhány deka reszelt jó minőségű, kemény sajt

15 dkg rizst megmosunk és beletesszük 8 dkg felolvasztott vajba.  
Kis ideig pároljuk és csak azután öntjük fel húslevessel. De tényleg csak rövidke ideig. 
Megszórjuk őrölt borssal.
 Lassan pároljuk, míg a rizs már majdnem egészen megpuhul és a szemek külön válnak egymástól. Ekkor három evőkanál reszelt parmezánsajtot adunk hozzá és könnyedén összekeverjük.
Nagyon finom köret, de egy könnyű vacsorának is megteszi. 
 
Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Slambuc, ahogy a régiek készítették...

Nyári káposzta savanyítása

Székely béles recept - erdélyi béles

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...