Séberli - levesbetét


Hozzávalók
3 dkg vaj
3 tojás 
3 kanálnyi sonka
2 kanálnyi liszt

Három dkg vajat 3 tojás sárgájával habosra keverünk. 
Adunk hozzá 3 kanál finomra vágott sonkát, a tojások habját és 2 kanál lisztet. pici sót.  
Egy tepsit zsírral kikenünk, liszttel meghintünk, vagy sütőpapírt rakunk bele, majd  a keveréket belesimítjuk,  és közepes lángon megsütjük. 
Ha  elkészült kiborítjuk, és  közepes méretű  kockákra vágjuk.  
Sós, főleg zöldséges krémlevesekhez fogyasztjuk. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Slambuc, ahogy a régiek készítették...

Nyári káposzta savanyítása

Székely béles recept - erdélyi béles

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...