Sóskamártás másképp


Hozzávalók
5 dkg zsiradék,
2 jókora marék sóska,
só,
1 kanálnyi kristálycukor
3 dl tejföl

5 dkg zsírt felolvasztunk, vagy a lábasba öntünk 2 kanálnyi étolajat, adunk bele 2 nagy marék jól megmosott, megtisztított, késsel kicsit aprózott sóskát és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. De még jobb, ha kicsit megsózzuk, majd fedő alatt pároljuk. 
Ha megfőtt, levesszük a tűzről és simára elkeverjük. 
Ha már teljesen sírna lehúzzuk a tűzről, majd 1  púpos evőkanál lisztet keverünk el benne, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük vízzel, esetleg maradék húslevessel, forralunk egyet rajta. 
A végén összekeverjük a fellazított tejföllel. 
Ezzel főzni már nem kell.
Tört krumplival, tükörtojással nagyon-nagyon finom. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen