Sült káposzta


Hozzávalók
1/2 dkg kelkáposzta
1 kanál zsiradék
1 kis fej hagyma reszelve
2 tojás
bors
púpos evőkanál zsemlemorzsa
1/2 kis tejfölöspohárnyi tejföl sózva
liszt a formázáshoz
zsiradék a sütéshez.

Fél kiló kelkáposztát finomra megvágunk, majd kevés vajban, 2 dkg reszelt hagymával puhára pároljuk. Ha már puha levesszük a tűzről, hűtjük kicsit hogy ne legyen meleg, majd 2 egész tojást, sót, törött borsot és 3 dkg morzsát keverünk bele. 
Ezután elővesszünk fél pohár sózott, borsozott  tejfölt,  jól összekeverjük az egész masszát,  szeleteket formálunk belőle. Lisztbe forgatjuk óvatosan hogy szét ne essen, majd vajban, vagy más zsiradékban pirosra sütjük. Olvasztott vajjal tálaljuk.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen