Hozzávalók
1/2 dkg kelkáposzta
1 kanál zsiradék
1 kis fej hagyma reszelve
2 tojás
só
bors
púpos evőkanál zsemlemorzsa
1/2 kis tejfölöspohárnyi tejföl sózva
liszt a formázáshoz
zsiradék a sütéshez.
Fél kiló kelkáposztát finomra megvágunk, majd kevés vajban,
2 dkg reszelt hagymával puhára pároljuk. Ha már puha levesszük a tűzről, hűtjük kicsit hogy ne legyen meleg, majd 2 egész tojást, sót, törött borsot és 3 dkg morzsát keverünk bele.
Ezután elővesszünk fél pohár sózott, borsozott tejfölt, jól összekeverjük az egész masszát, szeleteket formálunk belőle. Lisztbe forgatjuk óvatosan hogy szét ne essen, majd vajban, vagy más zsiradékban pirosra sütjük. Olvasztott vajjal tálaljuk.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése