A tésztát 12 cm vastagságúra kinyújtjuk és négyszögeket vágunk belőle.
Mindegyik négyszögbe egy-egy cukorral, és őrölt fahéjjal töltött magnélküli szilvát, vagy sárgabarackot teszünk.
A tésztát ráhajtjuk és gombócokat formálunk belőle.
Vizet rakunk fel főni, picit, csak egy árnyalatnyit sózzuk meg.
Közben zsemlemorzsát pirítunk világosra egy kis zsiradékban.
Amikor a víz forr, belerakjuk a gombócokat. Csak annyit, hogy ne ragadhassanak össze.
Nagyjából 5-6 percig főzzük, de az alapszabály az: akkor készül el, ha feljön a víz tetejére.
A gombócokat zsemlemorzsával megszórt tálba szedjük, tetejére is morzsát szórunk. Várunk, hogy hüljön, majd rázogatva egyenlősítjük a morzsát.
Aki szereti, annak porcukrozzuk - de anélkül is finom.
(tölthetjük meggyel is)
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése