Töltött gomba


Hozzávalók
fejenként 3-4  szép, nagy fej gomba
1 fej vöröshagyma
1 kanál zsiradék
só, esetleg bors
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg vaj
2-3 dl tejföl

Lehetőleg nagy sampinyongombákkal dolgozunk, személyenként 3 darabot számítunk.
 A gombát megmossuk. 
A gomba kalapját levágjuk, megtisztítva félretesszük. 
A szárakat megtisztítjuk, finomra, apróra összevágjuk, majd szintén felaprózott petrezselyemzölddel és kevés zsírban reszelt hagymával, kevés sóval addig pároljuk, míg a levét amit engedett elfővi. 
A gombához 1 egész nyers tojást, 2 evőkanál tejfölt és annyi apró zsemlemorzsát  kavarunk, hogy jó pépes legyen. Ezt a tojáskeveréket a párolt hagymásgomba szárához adjuk, jól elkeverjük. 
 Ezzel a masszával töltjük meg  a gombafejeket jó púposan. 
Ekkor kizsírozott tűzálló tálba tesszük, bőven vajdarabokkal lefedjük, majd  tejföllel megöntözve, pici olajjal megszurgatva, tetejét megsózva egy órán át közepes hőfokon  sütjük.

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen