Hozzávalók
fejenként 3-4 szép, nagy fej gomba
1 fej vöröshagyma
1 kanál zsiradék
só, esetleg bors
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg vaj
2-3 dl tejföl
Lehetőleg nagy sampinyongombákkal dolgozunk, személyenként 3 darabot számítunk.
A gombát megmossuk.
A gomba kalapját levágjuk, megtisztítva félretesszük.
A szárakat megtisztítjuk, finomra, apróra összevágjuk, majd szintén felaprózott petrezselyemzölddel és kevés zsírban reszelt hagymával, kevés sóval addig pároljuk, míg a levét amit engedett elfővi.
A gombához 1 egész nyers tojást, 2 evőkanál tejfölt és annyi apró zsemlemorzsát kavarunk, hogy jó pépes legyen. Ezt a tojáskeveréket a párolt hagymásgomba szárához adjuk, jól elkeverjük.
Ezzel a masszával töltjük meg a gombafejeket jó púposan.
Ekkor kizsírozott tűzálló tálba tesszük, bőven vajdarabokkal lefedjük, majd tejföllel megöntözve, pici olajjal megszurgatva, tetejét megsózva egy órán át közepes hőfokon sütjük.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése