Túró koch


Hozzávalók
7 dkg vaj
7 dkg cukor
4 tojásnak a sárgája
4 tojásnak a fehérje
14 dkg sima túró
3 dkg mandulapor
1/2 citrom leve
4-5 dkg apró zsemlemorzsa tejben áztatva
+ 1 evőkanál apró morzsa

A 7 dkg vajat 7 dkg porcukorral jól elkeverünk, hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, a  14 dkg áttört túrót, a 3 dkg tisztított, őrölt mandulát, fél citrom levét és a tejben áztatott apró zsemlemorzsát.
Ezeket  jól összedolgozzuk, majd hozzáadunk még 1 kanálnyi apró zsemlemorzsát , a végén pedig  a 4 tojás kemény habját. 
Nem szabad nagyon kavarni, hanem a hozzávalókat könnyedén hozzákeverni. Úgy, mintha piskóta tésztával dolgoznánk. 
Kis tepsibe rakjuk,  és lassú tűzön - szintén mint a piskótánál - megsütjük.
 Sütőben átlagos tésztakészítési ideje van.  

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

https://www.retrográd.hu

Ha szereted a retrót, ha érdekel a múlt - nézz szét Retrográd oldalunkon is!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Legjobb receptek

Krumplis pogácsa, még ahogy a Nagyi készítette

Hány deka egy kanál só, vagy liszt...? Egyszerűen - mérleg nélkül

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Karácsonyi diós-mákos kalács Nagyi-módra

Tökéletes körömpörkölt - ahogy kell, ragacsosan...

Nagyanyáink titka - porhanyós lesütött hús

Sóska télire - tartósítószer mentesen