Hozzávalók
1/2 kg vaj
1/2 kg liszt
1 tojás sárgája
mokkáskanál cukor
ugyanannyi só
evőkanálnyi tejföl
teáskanálnyi rum
1 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, a tojás sárgájával, egy kis cukorral, sóval, picurka - egy lapos evőkanálnyi tejföllel, és egy kis kanálnyi rummal eldolgozunk, alaposan kigyúrjuk.
Lisztezett deszkán elnyújtjuk, meghajtjuk, s lerakjuk kicsit pihenni, hűvös helyre.
Elővesszük a tésztát, ismét kinyújtjuk, de csak ujjnyi vastagra, bekenjük tojás sárgájával - várunk kicsit, csak pár percet, majd beirdaljuk keresztbe.
Most pedig szépen kiszaggatjuk kis pogácsaszaggatóval. Ügyesen alakítsuk úgy a tésztánkat a szaggató alá, hogy ne legyen kimaradó tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és nagyjából 200 fokon sütjük úgy, hogy a teteje piros legyen.
Fotó: Pixabay
Megjegyzések
Megjegyzés küldése